Wednesday 29 February 2012

Judecatoarea Maria David de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzata de trafic de influenta, in arest preventiv pentru 29 de zile

Magistratii instantie supreme au aprobat, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie de a o aresta preventiv pentru 29 de zile pe judecatoarea Maria David, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzata de trafic de influenta, anunta televiziunile de stiri. DNA sustine ca judecatoarea David ar fi primit de la un denuntator 200.000 euro. In schimbul banilor, ea ar fi promis sa intervina pentru ca acesta sa fie achitat, dupa ce fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala. Decizia de miercuri a instantei poate fi atacata cu recurs.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In perioada noiembrie - decembrie 2009, inculpata David Maria, in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.

Maria David a primit marti ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentata instantei cu propunerea de arestare preventiva. Judecatoarei i s-a facut rau, miercuri dupa-amiaza, in momentul in care a ajuns in fata magistratilor.

No comments:

Post a Comment