Wednesday 16 May 2012

Primul dumneavoastra aparat de aer conditionat

Asadar, sunteti in cautarea unui aparat nou de aer conditionat si, mai mult decat atat, este prima oara cand faceti acest lucru. Foarte multe persoane au trecut prin ceea ce treceti si dumneavoastra in momentul de fata, fiind la fel de confuze in privinta acestei noi achizitii. Mai ales avand in vedere numarul foarte mare de nume de producatori, de modele disponibile si de furnizori, este intr-adevar un adevarat chin sa alegeti unul. Este foarte important sa va interesati din timp despre aparatele de aer conditionat, inainte de a incepe sa cautati un furnizor, pentru ca doar asa veti fi mai informat despre ce caracteristici ale produsului cautati si astfel veti putea pune intrebarile necesare comerciantilor.

Pentru inceput, sa vedem ce fel de aparat de aer conditionat ar trebui sa alegeti: unul de tip split sau un unul de fereastra? Daca, spre exemplu, locuiti cu chirie si aveti la dispozitie un perete sau un geam pentru aer conditionat, atunci aparatele pentru fereastra sunt cele mai indicate pentru dumneavoastra. Ca si avantaje principale, aparatele de aer conditionat de fereastra au preturi scazute, foarte accesibile si, in acelasi timp sunt foarte usor de instalat. Ca si dezavantaje, putem preciza nivelul mai ridicat al zgomotului produs, ca unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare.

Pe de alta parte, daca aveti o locuinta proprie si interesul dumneavoastra fata de aspectul interior al casei precum si de zgomot este unul mai ridicat, atunci este indicat sa alegeti un aparat split de aer conditionat. Ca si avantaje, este clar ca cele mai importante sunt acelea ca aparatele de aer conditionat din aceasta categorie au un design mult mai placut, sunt mult mai estetice si produc mult mai putin zgomot. Dezavantajele, bineinteles ca sunt raportate la aparatele de aer conditionat de fereastra, si anume faptul ca au un pret mai ridicat iar instalarea lor trebuie neaparat sa fie facuta de catre o echipa de profesionisti.

Mai departe, va veti intreba cat de mare trebuie sa fie aparatul de aer conditionat de care aveti nevoie. Trebuie sa stiti ca acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare, deoarece el va determina confortul dumneavoastra pe termen lung  si, in acelasi timp, va va spune daca ati facut o alegere buna sau nu. Un aparat de aer conditionat de capacitate mai mare se va porni si opri mult mai des, ceea ce ar putea sa rezulte intr-o dezumidificare necorespunzatoare, precum si intr-o factura mai mare a curentului electric. Pe de alta parte, un aparat de aer conditionat mult prea mic va functiona in continuu si s-ar putea sa nu fie capabil sa raceasca aerul din camera corespunzator, ducand din nou la cheltuieli mari cu electricitatea. Daca nu vreti sa va faceti astfel de griji este foarte important sa cunoasteti bine suprafata camerei in care doriti sa instalati aparatul de aer conditionat si sa raportati dimensiunea lui la aceasta pe cat posibil.

In afara de suprafata camerei insa, exista multi alti factori precum: localizarea camerei, numarul de persoane care o utilizeaza, alte echipamente generatoare de caldura care mai exista in camera, precum becuri sau calculatoare, numarul de ferestre, pereti sau geamuri in care soarele bate direct etc. Poate ca pare un proces destul de ametitor si obositor, insa odata ce ati trecut prin acest gen de experienta, achizitionarea unui aparat de aer conditionat va deveni din ce in ce mai usor de realizat. In plus, nu trebuie sa uitati ca intr-un final rezultatul va fi reprezentat de sporirea confortului dumneavoastra si ca este normal sa faceti tot posibilul sa obtineti cel mai bun raport calitate-pret.


Tags: aer conditionat

No comments:

Post a Comment