Sunday 3 June 2012

Alege sisteme audio de calitate

Fiecare zi pe care o incheiem a fost marcata in principal de doua elemente naturale pe care uneori aproape ca le ignoram si de care facem abstractie doar pana in momentul in care pot cu adevarat sa ne afecteze starea de spirit si buna dispozitie in general. Este vorba despre sunet si lumina. Lumina este prima cu care incepem ziua, fie ca vorbim despre lumina naturala a rasaritului de soare, fie ca suntem nevoiti sa actionam comutatorul electric pentru lumina artificiala.

Al doilea element cu care aproape simultan deschidem ziua alaturi de lumina, este sunetul. Acesta ne inconjoara inca de la primii pasi pe care ii facem in camera si mai apoi dupa deschiderea larga a ferestrei de dincolo de care vor razbate, mai atenuat, sau unori foarte pronuntat sunetele strazii sau cele caracteristice zonei in care locuim. Chiar intr-o casa situata la marginea unei paduri, unde ati putea crede ca este liniste, ei bine nu este asa. Sunetul naturii, al pasarilor care isi canta trilul de dimineata, sau pur si simplu sunetul padurii sau al culturilor batute de vant, sunt sunete pe care le auzim si multe dintre ele ne fac placere.

Din pacate nu toate sunetele sunt placute, nu toate sunt la o intensitate pe care am vrea sa o auzim si de aceea uneori suntem nevoiti sa facem fata unor perturbatii sonore serioase, atat dintre cele emise in strada, cat si dintre cele obisnuite produse de aparatura electrocasnica si nu va mirati, chiar de suntele emise de aparatura muzicala de slaba calitate. De aceea este important ca cel putin muzica pe care o ascultam sa fie reprodusa de sisteme audio de calitate care sa poata emite un sunet placut si nedistorsionat.

Alegerea unui amplificator si a unei perechi de boxe audio, pe cat de simpla ar putea parea nu este tocmai usoara. Trebuie pentru inceput sa definiti in mod clar nivelul de sunet pe care doriti sa-l obtineti de la acest amplificator stereo, pentru a putea delimita in mod clar plaja de putere pe care o vor putea suporta aceste boxe.

Spre exemplu pentru un amplificator yamaha cu o calitate superioara de redare a sunetului si cu o putere mare de iesire pe bornele unde veti cupla difuzoare, trebuie sa fie acompaniat de un sistem de boxe bose cu putere de receptie mai mare decat cea maxima pe care amplificatorul o poate oferi. In caz contrar exista certa posibilitate ca intr-un moment in care volumul acestui amplificator yamaha va fi si usor fortat, sistemul de boxe audio sa fie distrus. Avand in vedere ca deja am intrat in zona aproape profesionala a acestor sisteme audio, merita sa incercati si o varianta superioara din punct de vedere al spatialitatii si conturului sunetului si anume ascultarea unui receiver yamaha.

Avantajul utilizarii acestui aparat audio de calitate este faptul ca ii veti putea conecta mai multe difuzoare boxe, specializate pentru fiecare dintre frecventele principale in parte, pe care sursa audio le va emite catre amplificator. Astfel veti putea obtine chiar in propria casa o mica sala de cinema atunci cand veti urmari filmul sau concertul muzical preferat la televizor. Veti fi inconjurat de inteaga gama de sunete, acute, medii si bass care se vor roti de-a dreptul in jurul fotoliului din care veti urmari imaginile si asculta sunetul.

Cum nu tot timpul stam acasa si drumurile cu masina sunt tot mai dese, atunci nu neglijati nici sunetul pe care il veti putea asculta cu placere in propriul autoturism. Cel mai simplu mod in care veti aduce un sunet de calitate este acela de a utiliza un mp3 auto, care prin conectarea la un amplificator auto specializat, la care ati atasat una sau doua perechi de boxe audio speciale pentru autoturism, va rupe cu totul monotonia unui drum mai lung, si de ce nu chiar drumul obositor spre casa dupa o zi de munca.

No comments:

Post a Comment