Friday 15 June 2012

Calculatorul - Pasiune sau necesitate?

Traim intr-o lume a tehnologiei, o lume a calculatoarelor si a internetului, iar orice incercare de a ne impotrivi acestui fenomen este predestinata sa esueze inca de la inceput. Cu toate ca exista tabere pro si contra, cu toate ca ne plangem mereu ca ni se strica prea des calculatoru, ca n-avem bani sa-l reparam, ca tehnologia ne face dependenti etc, cu toate acestea iubim tehnologia si cu siguranta ne iubim calculatorul. Iar acest lucru se vede in primul rand in reactiile mai sus mentionate, dar si in felul in care avem grija el. Fie ca vorbim despre un calculator tip desktop, fie ca vorbim despre unul portabil, cautam in permanenta mijloace de a le imbunatati, de a le face mai performante, de a le personaliza, iar cand apar probleme de functionare, actionam spre a le rezolva cat mai repede cu putinta. Una dintre cele mai importante componente periferice ale unui calculator, o stim cu totii, este imprimanta. Imprimanta este cel mai bun de folos prieten al nostru inca din primii ani de scoala si mai departe pe parcursul vietii. Incepem prin a printa referate in timpul scolii, apoi proiecte si teze in timpul facultatii si mai departe la birou, in aproape orice domeniu am lucra, daca este un mediu computerizat, imprimanta joaca un rol foarte important in desfasurare activitatilor de zi cu zi. Insa imprimanta este un o componenta care trebuie in acelasi timp sa fie si ingrijita si intretinuta. Componentele imprimantei care necesita inlocuire regulata se numesc consumabile imprimanta, iar numele lor spune totul.

 Aceste consumabile imprimanta sunt de obicei reprezentate de cartuse de imprimanta, toner, cerneala, cipuri pentru cartuse, lamele, cilindri etc. Acum, este foarte important sa stim de unde putem procura aceste consumabile imprimanta, care sunt cele mai cautate branduri si care este cea mai confortabila metoda de achizitionare a unor astfel de produse. Avand in vedere progresul tehnologic inregistrat pana in ziua de astazi, cea mai mare parte dintre oameni stie deja ca shopping-ul online este cel mai utilizat serviciu in prezent, acesta reusind sa acopere o gama extrem de variata de produs ce pot fi achizitionate fara a fi nevoie sa ne deplasam personal intr-un magazin fizic. Iar atunci cand dorim sa cumparam consumabile imprimanta, nu facem deloc exceptie de la regula. Exista o multitudine de pagini web ale furnizorilor de astfel de produse si nu numai. In cele mai multe dintre cazuri un furnizor va va pune la dispozitie o gama mult mai larga de produse din aceeasi categorie sau asemanatoare, astfel ca atunci cand veti cauta consumabile imprimanta nu trebuie sa va mire faptul ca veti gasi scoase la vanzare pe acceasi pagina web si laptop-uri, calculatoare, imprimante sau alte componente periferice. Dimpotriva, cu cat gama de produse oferite este mai larga, cu atat ar trebui sa va creasca increderea in furnizorul respectiv.

Acum, in ceea ce priveste brandurile preferate ale consumatorilor, acestea pot fi clasificate doar in functie de topul vanzarilor pe piata, insa stim ca aceste clasificari sunt in cele mai multe dintre cazuri destul de subiective. Cu toate acestea, printre cele mai cautate branduri, inclusiv in materie de consumabile, este HP. Indiferent daca ati folosit pana acum consumabile HP sau alte produse ale acestui brand, nu este foarte greu sa va convingeti ca este un brand de incredere iar produsele oferite sunt renumite pentru longevitatea lor. Asadar, atunci cand cautati consumabile imprimanta, fie ca mergeti personal intr-un magazin specializat, fie ca accesati o pagina web, n-ar strica sa aruncati mai intai un ochi peste cateva consumabile HP, daca furnizorul respectiv le are incluse in oferta.

No comments:

Post a Comment