Sunday 3 June 2012

Vidanjarea periodica poate preveni numeroase probleme

Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba o locuinta curata, in care sa fie mereu un aer proaspat, fara a fi agresat de mirosuri neplacute. Atunci cand ne gandim la curatenie, de cele mai multe ori, consideram ca este de ajuns sa arucam reziduurile la cosul de gunoi. Insa la o privire mai atenta, ne aducem aminte cum aruncam unele resturi de mancare in chiuveta, atunci cand spalam vasele. Sau cum aruncam anumite ambalaje, produse de ingrijire personala in vasul de wc.

Din moment ce aceste resturi menajere nu raman in instalatiile sanitare, avem impresia ca ele vor ajunge undeva departe de caminul nostru, fara a ne afecta in vreun fel anume. Si uite asa ne putem trezi in situatia neplacuta de a se infunda canalizarea. De aici, putem vorbi de probleme precum mirosuri neplacute, chiar insuportabile. Sau sa ne imaginam un scenariu cu adevarat sumbru: inundarea locuintei si refularea dejectiilor.

Sa nu uitam ca infundarea sistemului de canalizare determina efecte negative asupra mediului. Cum putem fi sanatosi daca ceea ce ne inconjoara este distrus? Toti avem responsabilitatea de a mentine curat mediul in care traim. Si trebuie sa facem acest lucru nu doar gandindu-ne la noi. Din cauza actiunilor noastre mai putin bune, a inconstientei in care ne complacem, vor suferi persoane care nu au nici cea mai mica vina, de exemplu, copiii.

Trebuie sa avem o gandire strategica, axata  pe cauze si efecte, cu orientare pe termen lung. De ce sa nu prevenim, in loc sa suportam consecintele? Cel mai bun mod de a dovedi faptul ca suntem maturi si responsabili este cel de a apela la o firma specializata de vidanjare si desfundare canalizare.

Vidanjarea este un proces efectuat de specialisti, prin care conductele aferente retelei de canalizare sunt golite de cantitatea de deseuri acumulata. Aceasta operatiune nu poate fi realizata de oricine deoarece sunt necesare echipamente speciale si persoane cu expertiza in domeniu.

De cele mai multe ori, starea retelei de canalizare este ignorata. Mereu au prioritate alte aspecte ale activitatilor domestice, cum ar fi reteaua de energie electrica sau cea de alimentare cu gaz metan. Pentru aceste situatii apelam la profesionisti in domeniu, precum electricieni sau instalatori autorizati de gaze. Nimeni nu se gandeste, insa, sa verifice daca exista blocaje in interiorul conductelor care transporta apele menajere uzate. Curatarea tubulaturii instalatiei de canalizare trebuie considerata o obligatie, si nu un aspect care poate fi amanat sau chiar ignorat.

Contrar unor opinii conform carora aceste probleme apar la instalatiile caselor, vidanjarea si desfundarea canalizarii trebuie realizate si in cazul retelei de canalizare aferente blocurilor, in special ale celor cu multe etaje.

Nu trebuie sa uitati faptul ca operatiunea de vidanjare trebuie realizata periodic pentru a preveni evenimentele neplacute. De aceea, este indicat sa solicitati o monitorizare a starii in care se afla sistemul de canalizare, pentru a se putea determina intervalul la care este necesar sa se efectueze un astfel de demers.

SC Roges Total SRL este o firma care furnizeaza servicii de desfundare canalizare si vidanjare Bucuresti, Ilfov, dar si in alte zone ale tarii. Astfel, indiferent de locatia in care va aflati, veti putea apela cu incredere la serviciile noastre. Cu un singur apel telefonic, veti putea lua legatura cu noi, in cel mai scurt timp posibil, iar problema dumneavoastra va fi rezolvata.

No comments:

Post a Comment