Friday 30 March 2012

Calculatoare second hand - viitoare servere

Un server pentru fiecare, o oportunitate pentru calculatoarele sh

De ce ar achizitiona cineva, care are deja un PC performant, un calculator second hand cu componente perimate si uzate moral? Cine nu are batrani va trebui sa ii cumpere. Exact la fel stau lucrurile si in cazul calculatoarelor. Daca nu aveti sau ati scapat deja (prin mijloace care nu va fac cinste) de vechiul calculator este cazul sa dati o raita prin magazinele second hand.

 

Server de torenti – un intermediar

Un calculator second hand, desi perimat si imposibil de utilizat pentru majoritatea necesitatilor actuale, se dovedeste foarte util ca server. Iar ca server poate indeplini mai multe sarcini, in directa legatura cu internetul sau nu. In primul rand, va fi un server de torenti. Chiar daca descarcarea de pe torenti se afla inca la limita legalitatii, toti ne aprovizionam din aceasta sursa, fie ca recunoastem sau nu. Insa, aceasta metoda de a ne pastra permanent la zi colectiile de muzica sau filme isi are pericolele sale. Nimeni nu va va garanta ca materialele pe care le descarcati sunt exact ceea ce va intereseaza si ca nu sunt infestate de virusi. Astfel, riscati ca odata ce acesta a fost descarcat si accesat sa va pricopsiti si cu virusi, mai mult sau mai putini periculosi. Daca acest lucru se va intampla pe sistemul principal, unde aveti instalate toate aplicatiile care va sunt absolut necesare si unde aveti stocate toate documentele si colectiile personale, ar putea fi chiar catastrofal. Descarcate insa pe micul calculator second hand, devirusate cu o aplicatie antivirus cu definitiile aduse la zi, astfel de pericole vor fi mult diminuate.

 

Server de share – accesarea de oriunde a colectiilor personale

Apoi, de ce nu v-ati transfera toate colectiile pe acest server. Puteti sa il transformati intr-un server de share. Exista  aplicatii dedicate care permit, prin intermediul internetului, accesarea acestui calculator de pe orice terminal conectat la internet. Astfel, veti avea in permanenta cu voi datele care va trebuie fara a mai dependenti de unelte de stocare ca stick-uri USB, discuri optice sau chiar hard diskuri portabile.

 

Server de retea – administrarea si securizarea propriei retele

O alta intrebuintare foarte utila a serverului este ca punct de plecare a retelei casnice. Calculatorul principal, laptopul de serviciu, calculatoarele copiilor, toate pot fi legate intr-o retea securizata prin intermediul unui server dedicat, prin care sa se asigure o iesire sigura pe internet. Aceasta nu este doar o necesitate, ci si o sursa de informatii si o oportunitate de a invata in permanenta.

 

Server pentru gazduire de site-uri – fara constrangeri exterioare

Cine nu exista pe internet, nu exista. Insa este suficient sa fim prezenti doar pe Facebook, Twitter, diverse site-uri specializate in gazduirea blog-urilor sau alte retele de socializare? Nu, afacerea noastra are nevoie de un site profesionist de prezentare si chiar si viata noastra privata poate fi impartasita printr-un site personal. Este facil sa inchiriem un domeniu cu tot cu spatiul de stocare, scapand astfel de multe complicatii. Dar si un server care ne va deservi site-urile isi are avantajele sale. Si aici intervine din nou calculatorul sh. Fara prea mari conditionari in materie de resurse, un astfel de server poate fi configurat destul de usor. Veti instala aici mai multe platforme prin intermediul carora site-urile voastre sa fie usor de construit si administrat.

 

 


calculatoare sh, calculatoare sh

No comments:

Post a Comment