Friday 16 March 2012

Carucior copii intre utilitate si siguranta

Venirea pe lume a unui copil este de departe cel mai important moment din viata unei tinere familii, dar in egala masura si pentru cei care doresc un fratior sau o surioara pentru copilul pe care deja il au. Daca evenimentul se constituie a fi primul de acest fel, atunci parintii trebuie sa acorde atentie pentru toate cele necesare ca noul nascut sa fie primit asa cum se cuvine.

Imediat dupa nastere prioritatile sunt cele legate de acomodarea copilului cu noul sau mediu de viata, iar sosirea acasa va fi pregatita din timp. Camera copilului este deja accesorizata cu tot ceea ce este necesar pentru primele luni de viata ale copilului. Cum timpul se scurge cu repeziciune, ziele si mai apoi lunile par ca nici nu au fost, veti avea in fata prima iesire in aer liber a copilului dumneavoastra.

Plimbarea in primele luni de viata este bine sa fie facuta in conditii de siguranta atat pentru copil cat si pentru mama. Utilizarea unui carucior copii este solutia cea mai la indemana tinerelor mame, acesta preluand atat dificultatea tinerii in brate a copilului cat si eliberarea miscarilor obisnuite ale mamei in timpul plimbarii.

Daca la prima vedere alegerea ar putea parea simpla si s-ar putea rezuma doar la culoare si desigur si la pret, trebuie sa stiti ca exista o serie de facilitati si elemente de securitate pe care aceste carucioare trebuie sa le indeplineasca. Departe de ideea de a fi vreun moft, elementele pentru siguranta copilului pe care un astfel de produs trebuie sa le insumenze, echivaleaza cu insasi securitatea vietii copilului.

Asemanator cu orice lucru pe care il veti cumpara, va veti gandi unde veti folosi acest carucior, in sensul terenului pe care va veti deplasa cu acesta. Este important ca rotile pentru carucioare copii sa fie confectionate dintr-un material ale carui proprietati sa poata absorbi socurile in timpul deplasarii, deoarece de cele mai multe ori copilul va dormi in timpul plimbarii. Cel mai potrivit material este cauciucul, eventual roti cu perna de aer, dar si teflonul este un material care absoarbe foarte bine socurile. Evitati rotile confectionate din plastic dur.

Este important sa cautati un carucior copii cat mai stabil si bine echilibrat. Copilul se va misca destul de mult in timpul plimbarii, iar daca pentru o clipa veti agata o geanta sau o sacosa de manerul acestuia, ar putea exista pericolul de rasturnare. Verificati stabilitatea caruciorului facand aceasta proba cu geanta agatata de maner.

Sistemul de asigurare cu ham a copilului asezat in carucior il veti verifica in primul rand in privinta punctelor de fixare, care trebuie sa fie in numar de cinci, in timp ce sistemul lor de inchidere sa nu poata fi usor de deschis din intamplare de catre copil.

Treceti cu mana peste toate elementele mobile si imobile ale noului carucior pentru a verifica daca exista zone care ar putea zgaria sau intepa copilul cand acesta se misca in timp ce este plimbat. In acelasi timp verificati daca exista elemente mobile, usor demontabile pe care copilul le-ar putea deplasa si ulterior, intr-o clipa de neatentie din partea dumneavoastra, s-ar putea rani. Evitati pe cat posibil sau indepartati aceste elemente in masura in care ele nu concura la buna functionare a acestui carucior copii.

Verificati daca acest carucior dispune de un sistem de blocare al rotilor. Actionati de mai multe ori sistemul de blocare si observati daca acesta isi mentine functia pe care o are. Blocarea rotilor este foarte eficienta pentru zonele chiar si cu o panta mica, atunci cand va opriti pentru cateva momente sau daca stationati mai mult timp si caruciorul este lovit involuntar de catre un alt copil. Veti evita astfel bruscarea si lovirea acestuia de obiectele din jur.

Pentru accesorizare puteti cauta carucioare copii care sunt dotate cu o serie de facilitati importante pentru siguranta copilului in fata factorilor exteriori. Astfel aveti la dispozitie elemente de protectie impotriva insectelor in forma unor plase care se extind peste locul in care sta copilul, o husa pentru protectie impotriva ploii si desigur nelipsita copertina pentru protectia impotriva radiatiei solare puternice.

Oferta de carucioare este variata, ramane doar sa tineti cont de cele mai importante aspecte de siguranta pe care un carucior copii trebuie sa le indeplineasca.


carucior, carucior

No comments:

Post a Comment