Saturday 31 March 2012

Munti de bani intr-o mizerie crunta. Cum sunt "munciti" banii pentru palatele tiganesti din Huedin

stirileprotv.ro Politistii din Marea Britanie au fost socati de ce au gasit in casa unor tigani romani suspectati de furt din buzunare, ale caror rude traiesc ca niste regi in palate de milioane de euro construite langa Cluj.

Stilul de viata din Romania nu are nimic in comun cu cel din Marea Britanie, insa. Echipajul de politie a gasit sase copii murdari dormind in acelasi pat, pe o saltea pe care si un animal ar refuza sa se aseze.

tigani romani Marea Britanie

Dar pe langa mizeria de nedescris, ofiterii au gasit teancuri de bani, zeci de televizoare de ultima generatie, pasapoarte si cereri pentru ajutor social.

Raidul politiei a avut loc la cateva saptamanii dupa ce jurnalistii de la Daily Mail au dezvaluit cum o banda de romani fura telefoanele si portofelele britanicilor bauti, care adorm in trenuri, iar apoi trimit mii de euro rudelor din Romania.

tigani romani Marea Britanie

In ochii cetatenilor din regat, acesti romani de etnie roma pozeaza in oameni saraci, fara adapost. In realitate, ei fac averi care intretin stilul de viata luxos al rudelor din tara.

Ofiterii au arestat trei femei si un barbat in urma desciderii in casa din Kent unde locuiau romii. Aceste masuri au fost luate dupa o investigatie pe care politistii de la transporturi au facut-o pe parcursul a doi ani.

Conform dosarului de ancheta, tiganii romani au furat de la 185 de britanici, insa datele sugereaza ca numarul victimelor ar fi mult mai mare.

Banii furati au fost trimisi in Romania. Si telefoanele, dar si celelalte bunuri furate au fost trimise in tara, unde au fost vandute. Sumele rezultate au fost investite in palate.

Jurnalistii de la Daily Mail au refacut traseul banilor si au ajuns la Huedin, langa Cluj, unde au ramas surprinsi cand au vazut casele, fiecare valorand peste un million de euro.

Cand unul din locatari a fost intrebat de unde a avut bani pentru case, el a raspuns: “Suntem o familie foarte, foarte bogata. Muncim in Anglia, Spania si Franta. Facem o gramada de bani”.

No comments:

Post a Comment