Monday 5 March 2012

Descoperirea care opreste lucrarile la magistrala de metrou Drumul Taberei-Universitate

stirileprotv.ro Descoperire inedita la Razoare, in timpul sapaturilor pentru noua magistrala de metrou Drumul Taberei-Universitate. Muncitorii au descoperit ruinele unei crame.

Directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, spune ca institutia vrea sa valorifice aceasta descoperire.

Ruinele nu vor fi demolate, ci vor fi reabilitate, astfel incat in noua statie de metrou de la Academia Militara va exista o crama, unde doritorii vor putea sa deguste si sa cumpere vin.

Timp de cateva zile, lucrarile la noua magistrala de metrou vor fi oprite, pentru ca arheologii sa poata evalua descoperirea.

Potrivit primelor cercetari, crama dateaza din prima jumatate a secolului XX. Valoarea istorica a va putea fi dovedita doar in urma unor investigatii ulterioare.

Deocamdata, singurele date pe care le au arheologii provin de la o inregistrare video si de la o caramida, care a fost recuperata din bolta cladirii si analizata.

Specialistii vor cerceta daca exista si alte pivnite in aceasta zona si daca acestea se pot prabusi, pentru ca pe santier se lucreaza cu utilaje grele, care ar putea distruge aceste vestigii.

Potrivit directorului Metrorex, Gheorghe Udriste, mai multe informatii despre aceasta descoperire vor fi publicate la sfarsitul lunii aprilie.

Lucrarile la tronsonul Universitate – Drumul Taberei au fost inaugurate in noiembrie 2011 si ar trebui finalizate in 2015, costurile fiind de peste 900 de milioane de lei.

La inceputul sapaturilor, autoritatile se asteptau la posibile descoperiri arheologice, pentru ca in zona Academiei Militare se aflau in trecut Cramele Domnesti, construite in vremea lui Tudor Vladimirescu.

No comments:

Post a Comment