Saturday 31 March 2012

Loteria americana: Castig record de 640 de milioane de dolari

Cel mai mare premiu din istoria loteriei americane, in valoare de 640 milioane de dolari, a fost castigat in urma tragerii loto de vineri noapte, informeaza Reuters. Organizatorii nu stiu deocamdata daca suma se va imparti intre mai multi castigatori.

Filiala Loteriei Mega Millions din statul american Maryland a anuntat ca un bilet castigator a fost cumparat de la un magazin din Baltimore County, insa posesorul nu a fost inca identificat. Organizatorii loteriei asteptau, sambata dimineata, sa vada daca se mai anunta si alti castigatori.

Daca exista mai multe bilete castigatoare posesorii acestora vor imparti premiul. "Sansele sa existe un singur castigator sunt de 175 de milioane la 1", a declarat Margaret DeFrancisco, presedintele Georgia Lottery Corporation.

Pretul unui bilet este 1 dolar si, ca urmare a numarului mare de bilete cumparate, organizatorii au estimat ca va dura cateva ore pana sa identifice toti castigatorii.

Daca potul este castigat de o singura persoana, aceasta va primi fie o parte din bani (462 milioane de dolari) intr-o singura transa, fie suma integrala, platita in 26 de transe anuale.

Recordul anterior este din 2007, cand doua persoane au impartit marele premiu de 390 milioane de dolari.

Castigurile mai mari de 5.000 de dolari sunt impozitate de serviciul fiscal american cu 25%.

No comments:

Post a Comment