Saturday 31 March 2012

China restrictioneaza utilizarea principalelor servicii de microblogging pentru a impiedica raspandirea zvonurilor

Principalele doua servicii de microblogging din China, Sina Weibo si Tencent QQ, au suspendat sambata capacitatea utilizatorilor de a posta comentarii, informeaza agentia franceza de presa AFP, citata de Mediafax. Motivul oficial invocat a fost evitarea razpandirii "zvonurilor".

Cele doua companii au anuntat pe site-urile lor ca aceasta masura va ramane in vigoare pana la 3 aprilie, in timp ce autoritatile, ingrijorate cu privire la fluxul informatiei si a criticilor vehiculate pe microbloguri, incearca sa-si sporeasca controlul asupra Internetului.

"Zvonurile si informatiile ilegale si daunatoare propagate pe microbloguri au avut repercusiuni sociale nefaste iar comentariile contin o cantitate mare de informatii daunatoare", a informat pe site-ul sau Tencent QQ, unul dintre principalele servicii de retele sociale, mesagerie instantanee, microblogging si jocuri online din China.

"De la 31 martie ora 08:00 la 3 aprilie ora 08:00 functia de comentarii a Weibo va fi temporar suspendata", a declarat la randul sau Sina, care detine primul serviciu de microblogging din China, Sina Weibo.

Masurile intervin la scurt timp dupa ce autoritatile chineze au impus inchiderea a 16 site-uri si arestarea a sase persoane pentru "crearea si propagarea de zvonuri", conform informatiilor publicate in noaptea de vineri spre sambata de agentia oficiala China Noua.

No comments:

Post a Comment