Tuesday, 20 March 2012

Mihail Boldea poate fi arestat. Deputatii au votat PENTRU ridicarea imunitatii sale

stirileprotv.ro Pentru ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea au votat 168 de parlamentari, doua voturi fiind anulate.Din cele 164 de voturi, 147 de deputati s-au pronuntat pentru, in timp ce 17 au fost contra.


USL a decis sa asigure cvorumul la sedinta plenului Camerei in care se voteaza in cazul Boldea prin prezenta a trei deputati ai Uniunii: Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Dusa.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca se afla la partid cand a inceput sedinta plenului si a fost sunat de catre liderii de grup ai PSD si PNL, Mircea Dusa si Calin Popescu Tariceanu, care i-au spus ca puterea nu are destui parlamentari in plen pentru cvorum. Prin urmare, Ponta, impreuna cu Dusa si cu Tariceanu au venit la plen.

Liderul PSD a precizat ca daca in timpul sedintei vor sosi inca trei deputati ai puterii, cei de la opozitie vor pleca din sedinta. In caz contrar, a precizat Ponta, opozitia va asigura cvorumul si votul pentru ridicarea imunitatii lui Boldea, intrucat este important sa fie dat semnalul ca Parlamentul nu blocheaza Justitia.

Victor Ponta a subliniat ca nu este vorba despre o intrerupere a protestului parlamentar al opozitiei.

Deputatii au revenit asupra deciziei de a da trei voturi in cazul cererii de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Mihail Boldea, stabilind ca este nevoie doar de un vot. Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a fost cel care a cerut revenirea asupra deciziei plenului, aratand ca exista o singura cerere a ministrului Justitiei pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui Boldea si, prin urmare, trebuie dat un singur vot.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, sustinuse, anterior, ca "sunt trei institutii", adica perchezitia, retinerea si respectiv arestarea si ar trebui date trei voturi. "Unde sunt trei juristi, se spune ca sunt trei pareri", a explicat Daniel Buda situatia.

La ora 14.00, in plenul Camerei a avut loc prezentarea raportului Comisiei juridice care a avizat favorabil ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Boldea. Parlamentarii urmeaza sa se pronunte, pe rand, prin vot secret, asupra incuviintarii perchezitiei, retinerii si respectiv a arestarii lui Boldea.

De la dezbatere absenteaza reprezentantii opozitiei, care isi continua protestul parlamentar. De asemenea, lucrarile se desfasoara in absenta lui Mihail Boldea. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat, marti, aviz favorabil cererii de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea in vederea perchezitionarii, retinerii si arestarii acestuia.

Mihail Boldea, care este si membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, nu a fost prezent la aceasta sedinta. De la dezbaterea din Comisie au lipsit si reprezentantii opozitiei, care-si continua protestul parlamentar.

Votul din Comisia juridica asupra cererii ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Boldea a fost secret, fiind necesara, conform deputatului UDMR Mate Andras, majoritatea optiunilor membrilor comisiei. Au fost 17 parlamentari prezenti la sedinta, fiind indeplinit astfel criteriul cvorumului. 11 voturi au fost pentru incuviintarea perchezitiei si pentru arestare, in timp ce 10 parlamentari s-au pronuntat pentru retinerea lui Mihail Boldea.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca opozitia nu va participa la votul din Camera pentru ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea, precizand ca va exista o discutie in USL pe aceasta tema si ca a vazut declaratiile lui Crin Antonescu, insa acesta este la Senat si este istoric.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca in coalitie s-a discutat despre faptul ca a fost trimisa solicitarea de catre Parchetul ICCJ pentru perchezitie si arestare in cazul Boldea, urmand ca marti "sa se transeze cel mai probabil prin vot" in Parlament.

No comments:

Post a Comment