Tuesday 13 March 2012

De ce sa cumperi carti on line?

Consumul de carte a scazut destul de mult in ultimii ani, si nu doar in Romania (unde, sa fim sinceri, nici nu era foarte ridicat oricum). Lectura e pana la urma tot un tip de divertisment, unul care disciplineaza mai greu un public si poate fi abandonat destul de rapid in favoarea altora, poate mai frivole, dar de asemenea mai accesibile, mai antrenante si cu mai putine necesitati de timp si spatiu. Cu toate acestea, mersul la anticariat si-a pastrat inca farmecul, cel putin pentru anumite categorii de public, precum studentii sau colectionarii, dar e un loc care poate atrage de asemenea multi alti pasionati de lectura sau persoane care sunt in cautarea unei anumite carti. La fel ca mai toate tipurile de comert, si acela de carti s-a mutat in mare parte pe internet. Nu e vorba doar de carti electronice, care pot fi citite pe calculator sau pe dispozitive dedicate, ci si de carti online, care pot fi comandate de pe diferite situri. N-a trecut mult timp si au aparut multe librarii online, iar prezenta unui anticariat virtual a devenit si ea o normalitate. Asadar, care sunt motivele pentru a-ti cumpara cartile dintr-un anticariat online?

  • E mai simplu. Daca nu doresti sa mergi pana la anticariat (sau nu ai unul in oras sau in cartier), sa-ti cumperi cartile online e mult mai simplu si poate singura solutie pe care o ai la indemana. Indiferent de vreme sau de locul in care te afli, poti sa-ti comanzi cartile cu un simplu clic, cum se spune. De asemenea, in timp ce la anticariat poate nu apuci sa gasesti chiar cartea sau cartile de care ai nevoie, rasfoirea unui catalog online e mult mai eficienta, pentru ca nu trebuie sa te apleci sau sa ajungi la o stiva de carti uitata in spatele vreunui raft. Cele mai multe anticariate au un spatiu limitat la dispozitie, asa ca adesea cartea pe care o cauti poate nu se afla pe vreun raft, ci undeva prin depozit.
  • Poate fi mai ieftin. Multe anticariate care se specializeaza in vanzarile online nu mai au si un sediu unde vand, asadar costurile de administrare ale firmei sunt mai mici. Acest lucru poate fi reflectat in pretul de raft virtual al cartii, asadar poti adesea face o afacere buna cumparand direct de pe site. Apoi, aceste anticariate pot avea parteneriate cu diferite companii de coletarie, astfel ca s-ar putea sa primesti cartile fara sa platesti transportul daca esti un membru fidel.
  • Beneficiezi de avantajele unui sistem IT. Spre deosebire de magazinele clasice, un site ofera multe avantaje orientate spre client. Poti rezerva o carte, seta alarme pentru carti care intra in stoc, poti verifica stocurile oricand. Desigur, pentru ca asta sa se intample, si cei care administreaza situl trebuie sa il modifice permanent si sa adauge toata titlurile noi care apar, precum si starea la zi a stocului.
  • Poti sa-ti vinzi cartile vechi. Anticarii cumpara tot timpul carti, iar daca ai o biblioteca plina de carti mai vechi de care vrei sa scapi, ai putea chiar sa faci si un profit frumusel daca-l vinzi unui anticariat on line.  Daca pana acum n-ai avut dispozitia de a le transporta pana la anticariat si nici nu stiai cam cat ai putea castiga pe acestea, folosind portalul magazinului respectiv poti primi o estimare legata de valoarea acestora si poate chiar aranja ca acestea sa fie ridicate de anticar, tu netrebuind sa misti un deget. 

  • carti online, anticariat on line

    No comments:

    Post a Comment